Hurtig og nem levering
Fri fragt over kr. 1.000

Passopisciaro

Passopisciaro er Andrea Franchettis spændende vineventyr på Etnas skråninger. 

Ud over at eje en restaurant i Rom har Andrea Franchetti også arbejdet som vindistributør i New York i 1980'erne. Her fik han mange venner i branchen; blandt dem var Jean-Luc Thunevin fra Chateau Valandraud i Saint-Émilion og Peter Sisseck fra Domino de Pingus i Ribera del Duero. Hver var visionære i deres egen ret, og deres vine er nogle af de mest respekterede i hele verden, så der var ikke mangel på gode råd til Andrea. Men i sidste ende er det Andrea Franchettis genialitet, der har ført an i skabelsen af hans vine.

Vinavl på Etna har ekstremt gamle rødder og vinfremstilling i regionen oplever netop nu en renæssance. De store Etna vine er lavet på Nerello Mascalese, den drue, der vokser over hele bjerget, og kun der.

Vinen gror i mange forskellige blandinger af lava fra gamle vulkanudbrud og i meget forskellige højder. Vinmarkerne er helt adskilt fra hinanden og er Etnas kendetegn - og de er præcist kortlagt og opdelt i Contrade - Etnas crus.

Franchetti laver nogle meget personlige og terroirprægede vine fra Etnas skråninger.

Mere information om producenten

På kortet herunder kan du se hvor Passopisciaro ligger og du kan besøge deres hjemmeside på www.passopisciaro.com.

Vis som
Sorter efter
Vis pr. side